Slipsvård

Så här sköter man en slips på bästa sättet.

En slips slits mest när den knyts och knyts upp. Det lönar sig att vara försiktig framförallt vid öppnandet för att din slips ska hålla så länge som möjligt.
När slipsen inte används skall den vara uppknuten annars blir den skrynklig. Det tar bara ett ögonblick att knyta en ny knut, så det finns ingen ursäkt för att lämna slipsen knuten.

Om slipsen har blivit skrynklig skall den inte strykas. Strykjärn och slips är en farlig combo. Det enklaste sättet att räta ut rynkorna på din slips är att hänga den på duschstången när du tar ett bad. Gravitationen och fukten kommer över en natt att ta bort de flesta rynkorna ur din slips.

Det lönar sig också att ha flera slipsar, dels kan man variera sig, men det ger också dina slipsar en paus så att de kan återhämta sig och räta ut sig.

Om du får en fläck på en av dina slipsar ska du inte tvätta hela slipsen för då kommer den troligtvis förlora sin lyster. Testa istället med fläckborttagningsmedel på baksidan av slipsen. Om det inte blir några missfärgningar så kan du försöka att applicera medlet och bearbeta fläcken/fläckarna på framsidan av slipsen.