Slipsknutar

Att knyta en slipsknut.

Den amerikanske ingenjören Seith Goldstein har konstruerat en maskin som med 350 olika rörelser knyter en four-in-hand på nio minuter. Människan gör det alltså fortfarande betydligt snabbare så varför inte lära er en ny slipsknut? Här nedanför finns det manualer för 4 olika sorters slipsknutar. Vi förutsätter att du är högerhänt i följande anvisningar. Bilderna är spegelbilder och är vad du kommer att se om du står framför en spegel.

Slipslängd

För stilmedvetna betraktare är det uppenbart om någon har knutit sin slips så att den har blivit för kort eller för lång. Slipsen ska knytas så att den slutar vid eller precis ovanför bältesspännet. Blir längden på slipsen fel så får man helt enkelt lösa upp knuten och börja om på nytt. Pröva dig fram tills du får slipsen att sträcka sig ner till bältesspännet när du står upprätt, varken kortare eller längre.

Four-in-hand

Four-in-handknuten är en asymmetrisk knut som anses vara lättast att lära sig bland de fyra mest använda knutarna.

Four-in-handknuten

Windsor

Windsorknuten är en symmetrisk och stor slipsknut som passar till bredkragade skjortor.

Den är dock inte lämplig för slipsar som är gjorda av tjocka material, då det kommer att resultera i en slipsknut som är för stor.

 

Windsor


Half-Windsor

Half-Windsor är en symmetrisk slipsknut som är något mindre än Windsorknuten. Den är lämplig för de flesta kragar och tillfällen.

 

Half-Windsor


Shelby

Shelbyknuten är en symmetrisk slipsknut med en genomsnittlig storlek. Den är snygg och passar de flesta skjortor och tillfällen. Nackdelen är att baksidan av den smala änden av slipsen är vänd utåt, vilket inte ser bra ut om den inte är väl dold bakom den breda änden.

Shelby